Archives

Ingen arkiver at vise.

Categories

  • Ingen kategorier
skift af elselskab

Skifte elselskab – Spar penge på din elregning

Er du træt af at se din elregning stige måned efter måned? Så skift elselskab i dag og spar penge! Men hvordan skifter man elselskab, tænker du måske? I så fald er du ikke alene. Mange danskere overvejer nemlig at skifte elselskab for at spare penge, men finder processen forvirrende. Heldigvis vil vi i denne simple guide gøre det klart og ligetil for dig at forstå, hvordan du kan skifte elselskab og potentielt spare en god sjat penge hver måned.

Bedste elselskaber at skifte til i Danmark i 2025

Skrevet af: Bedste Elselskaber

Sidst opdateret: 2025-04-18

Denne side indeholder reklamelinks

OK EL

Trustpilot Bedømmelse

OK El Spotpris

Vest for storebælt: 2.57 kr. pr. kWh

Øst for storebælt: 2.55 kr. pr. kWh

Binding: 6 mdr.

Budget Energi

Trustpilot Bedømmelse

Grøn Variabel

Vest for storebælt: 2.39 kr. pr. kWh

Øst for storebælt: 2.38 kr. pr. kWh

Binding: Ingen

gasel elselskab

Gasel

Trustpilot Bedømmelse

El til børspris + 4 øre/kWh

Vest for storebælt: 2.39 kr. pr. kWh

Øst for storebælt: 2.57 kr. pr. kWh

Binding: Ingen

elselskab Modstrøm

Modstrøm

Trustpilot Bedømmelse

NemEl

Vest for storebælt:

2.47 kr. pr. kWh

Øst for storebælt:

2.64 kr. pr. kWh

Binding: Ingen

Elselskab GNP energy

GNP Energy

Trustpilot Bedømmelse

Variabel Garanti

Vest for storebælt:

2.39 kr. pr. kWh

Øst for storebælt:

2.38 kr. pr. kWh

Binding: Ingen

Elselskab Vest energi

Vest Energi

Trustpilot Bedømmelse

Grøn Elaftale

Vest for storebælt:

2.41 kr. pr. kWh

Øst for storebælt:

2.42 kr. pr. kWh

Binding: Ingen

Go Energi

Trustpilot Bedømmelse

go’kvartal energi

Vest for storebælt:

2.49 kr. pr. kWh

Øst for storebælt:

2.67 kr. pr. kWh

Binding: Ingen

nordisk energi elselskab

Nordisk Energi

Trustpilot Bedømmelse

Variabel

Vest for storebælt:

2.95 kr. pr. kWh

Øst for storebælt:

2.93 kr. pr. kWh

Binding: Ingen

b.energy elselskab

B.energy

Trustpilot Bedømmelse

b.family +

Vest for storebælt:

2.43 kr. pr. kWh

Øst for storebælt:

2.42 kr. pr. kWh

Binding: Ingen

energi fyn elselskab

Energy Fyn

Trustpilot Bedømmelse

KvartalsEl

Vest for storebælt:

3.04 kr. pr. kWh

Øst for storebælt:

2.73 kr. pr. kWh

Binding: Ingen

Velkommen

Trustpilot Bedømmelse

Variabel

Vest for storebælt:

2.54 kr. pr. kWh

Øst for storebælt:

2.55 kr. pr. kWh

Binding: Ingen

Ewii logo

EWII

Trustpilot Bedømmelse

Variabel

Vest for storebælt:

2.57 kr. pr. kWh

Øst for storebælt:

2.74 kr. pr. kWh

Binding: Ingen

nrgi elselskab

NRGI

Trustpilot Bedømmelse

Time

Vest for storebælt:

2.58 kr. pr. kWh

Øst for storebælt:

2.57 kr. pr. kWh

Binding: Ingen

AURA

Trustpilot Bedømmelse

Flex El

Vest for storebælt:

2.35 kr. pr. kWh

Øst for storebælt:

2.34 kr. pr. kWh

Binding: Ingen

energifrift elselskab

Energidrift

Trustpilot Bedømmelse

Variabel Spot Timepris

Vest for storebælt:

2.99 kr. pr. kWh

Øst for storebælt:

2.87 kr. pr. kWh

Binding: Ingen

Hvordan skifter man elselskab?

Det lyder meget godt at skifte til et billigere elselskab, men hvordan skifter jeg elselskab, tænker du måske? At skifte elselskab kan virke overvældende, men det er faktisk en ret simpel proces, som ikke behøver at tage særlig lang tid. Skift elselskab hurtigt med disse nemme trin:

  1. Undersøg markedet grundigt. Søg eksempelvis på “skift elselskab tilbud” eller “skift elleverandør”, og Sammenlign priser, læs anmeldelser, og tjek forskellige selskabers tilbud.
  2. Skift el leverandør, når du har fundet en bedre eludbyder, som passer til dine behøv ved at kontakte det selskab, du er interesseret i. Det kan ofte gøres online eller over telefonen.
  3. Giv det nye selskab dine oplysninger inden skift af elselskab. De skal bruge dit navn, adresse, og information om dit nuværende elselskab.
  4. Skift elselskab hurtigt og nemt ved at gennemgå og underskrive den nye kontrakt. Læs den grundigt igennem og stil spørgsmål, hvis noget er uklart.
  5. Lad det nye selskab ordne resten. De vil kontakte dit nuværende selskab og arrangere skiftet.
  6. Skift elleverandør ved at aflæse din elmåler på skiftedatoen og give tallet til dit nye selskab.

Det er det hele! Skift elselskab med det samme med denne trin-for-trin guide. Som du kan se, er processen med skift af elselskab set ikke så kompliceret, som mange frygter. Det bedste er ydermere, at dit nye elselskab tager sig af det meste af arbejdet.

Hvad skal man være opmærksom på, når man skifter elselskab?

Når du overvejer at skifte elselskab, er der flere ting, du bør holde øje med. Først og fremmest skal du kigge på prisen. Men pas på – det er ikke altid så simpelt, som det lyder. Nogle selskaber lokker med en lav kWh-pris, men har så en høj fast månedlig afgift. Andre har måske en højere kWh-pris, men ingen fast afgift.

Dernæst er det en god idé at tjekke, om der er en bindingsperiode. Nogle selskaber tilbyder en lavere pris, hvis du binder dig for f.eks. 6 måneder eller et år. Det kan være en god deal, men sørg for, at du er komfortabel med at binde dig i den periode.

Og så er der selvfølgelig kundeservice. Det er svært at vurdere, før man har brug for den, men prøv at læse nogle anmeldelser online. Er der mange, der klager over lange ventetider eller uløste problemer?

Sidst, men ikke mindst, er der spørgsmålet om grøn energi. Hvis det er vigtigt for dig, så tjek selskabernes miljøprofil. Nogle selskaber tilbyder 100% grøn strøm, mens andre måske har en blanding af forskellige energikilder.

Kan det betale sig at skifte elselskab?

Det korte svar er: Ja, det kan ofte betale sig at skifte elselskab. Men som med så meget andet, afhænger det af din specifikke situation.

Lad os tage et eksempel: Familien Jensen bruger omkring 4.000 kWh om året. De betaler i øjeblikket 2,50 kr. pr. kWh. Efter at have undersøgt markedet finder de et tilbud til 2,30 kr. pr. kWh. Det lyder måske ikke af meget, men over et år løber det op i en besparelse på 800 kr.

Men det handler ikke kun om prisen. Måske tilbyder det nye selskab en app, der gør det nemt at holde øje med dit forbrug. Eller måske har de en fantastisk kundeservice, der faktisk svarer, når du ringer. Det er også værd at tage med i overvejelserne.

Hvor lang tid tager det at skifte elselskab?

Selve processen med at skifte elselskab er faktisk ret hurtig. Du kan ofte udfylde en ansøgning online på få minutter. Men der er nogle ting, der kan påvirke, hvor hurtigt du faktisk kan begynde at få strøm fra dit nye selskab:

  • De fleste skift sker ved månedsskiftet. Så hvis du ansøger om at skifte midt i måneden, kan der gå op til en måned, før skiftet træder i kraft.
  • Det tager typisk 10-14 dage for elselskaberne at behandle din anmodning og koordinere skiftet.
  • Hvis du har en bindingsperiode hos dit nuværende selskab, kan du muligvis ikke skifte, før denne periode er udløbet.

Alt i alt kan du forvente, at processen tager mellem 2-4 uger fra du beslutter dig for at skifte, til du faktisk får strøm fra dit nye selskab.

Kan man skifte elselskab, når man bor til leje?

Mange lejere er i tvivl om, hvorvidt de kan skifte elselskab. Svaret er som regel ja, men der er et par ting, du skal være opmærksom på:

For det første skal du tjekke din lejekontrakt. I nogle tilfælde står der, at udlejeren håndterer elforsyningen. Hvis det er tilfældet, kan du sandsynligvis ikke skifte selv.

For det andet er det vigtigt at se, om din lejlighed har sin egen elmåler. Hvis den har det, har du som regel ret til at vælge dit eget elselskab. Men hvis der kun er én fælles måler for hele ejendommen, er det normalt udlejeren, der står for elforsyningen.

Selv hvis du kan skifte, er det en god idé at informere din udlejer om dit ønske. De kan måske give dig nyttige oplysninger eller endda hjælpe med processen.

Skift elselskab fra dag til dag

Du kan faktisk anmode om at skifte elselskab fra dag til dag, men i praksis tager det lidt længere tid. Her er hvorfor: Selvom du kan starte processen med det samme, tager det typisk 10-14 dage for elselskaberne at behandle din anmodning. Dette skyldes, at der er en del administrativt arbejde involveret i at koordinere skiftet mellem dit gamle og nye selskab.

Derudover gennemfører de fleste elselskaber skiftet ved det næste månedsskifte. Dette gør det nemmere for dem at holde styr på forbruget og fakturering.

Så mens du kan starte processen når som helst, vil det faktiske skift ofte ske ved næste månedsskifte. Men bare rolig – når først processen er i gang, behøver du ikke gøre mere. Dit nye selskab tager sig af resten.

Skal man opsige el når man flytter?

Absolut! Det er super vigtigt at huske at opsige din elaftale, når du flytter, skift elleverandør uden ekstra omkostninger ved at opsige din nuværende eludbyder, når du flytter. Her er, hvad du skal gøre:

  1. Skift elleverandør, hvis du finder et bedre tilbud baseret på de råd, vi nævner i dene guide og her på siden.
  2. Kontakt dit elselskab, så snart du ved, hvornår du skal flytte. Giv dem den præcise dato for, hvornår du flytter ud.
  3. På flyttedagen skal du aflæse din elmåler. Tag gerne et billede af måleren som dokumentation.
  4. Giv elselskabet din nye adresse, så de kan sende den sidste regning til dig.
  5. Hvis du vil fortsætte med samme elselskab på din nye adresse, skal du fortælle dem det. De kan så oprette en ny kontrakt for din nye bolig.
  6. Flyt og/eller skift el leverandør trygt og sikkert uden unødige omkostninger.

Ved at følge disse trin undgår du at ende med at betale for el på din gamle adresse, efter du er flyttet. Det er også en god anledning til at overveje, om du vil skifte til et nyt elselskab i forbindelse med flytningen.

Skift elselskab og få en gave

Skift elselskaber i Danmark, og få en gave! Det lyder næsten for godt til at være sandt, ikke? Men rent faktisk tilbyder mange danske elselskaber gaver eller bonusser for at lokke nye kunder til, en såkaldt “skift elselskab gave”. Dette kan være alt fra gavekort og elektronik til rabatter på andre services. Her finder du et par eksempler på gaver ved skift af elselskab:

  • Ørsted har tidligere tilbudt et skift elselskab gavekort på op til 500 kr. til nye kunder.
  • Norlys har givet kunder mulighed for at vælge mellem forskellige skift elselskab gaver, som gavekort eller donationer til velgørenhed.
  • OK giver ofte bonuspoint, som kan bruges til at købe brændstof eller varer i deres butikker.

Skift energiselskab, og få en gave” er altså ikke for godt til at være sandt. Men husk, at selvom en gave kan være fristende, bør det ikke være den eneste grund til at skifte elselskab. Se på det store billede – prisen på din el, kundeservice, og andre fordele ved selskabet, og skift el selskab baseret på disse kriterier. Hvis gaven så er prikken over i’et, er det jo bare en bonus!

Ofte stillede spørgsmål

Herunder giver vi dig svarene på nogle af de spørgsmål, vi oftest hører omkring at skifte elselskab.

Er det gratis at skifte elselskab?

Ja, selve processen med at skifte elselskab er som regel gratis. De fleste elselskaber opkræver ikke gebyrer for at skifte til dem. Dog bør du være opmærksom på eventuelle opsigelsesgebyrer hos dit nuværende selskab, især hvis du er bundet af en kontrakt.

Kan man skifte elselskab fra dag til dag?

Teknisk set kan du anmode om at skifte elselskab når som helst, men i praksis tager processen typisk lidt længere tid. Det skyldes, at der er administrative processer involveret, og de fleste skift gennemføres ved næste månedsskifte.

Hvor hurtigt kan man skifte elselskab?

Hastigheden af et elselskabsskifte kan variere, men generelt tager det omkring 2-4 uger fra du anmoder om et skift, til det træder i kraft. Selve anmodningen kan du ofte gøre på få minutter, men behandlingstiden og koordineringen mellem selskaberne tager typisk 10-14 dage.

Hvilke elselskaber skal man undgå?

Det er vigtigt at være kritisk, når man vælger elselskab. Vær på vagt over for selskaber med dårlige anmeldelser, uklare prisstrukturer, meget lange bindingsperioder eller dårlig kundeservice. Sørg også for, at selskabet er godkendt af de danske energimyndigheder. Det bedste elselskab for dig afhænger dog af dine specifikke behov og præferencer. Skift elselskab trygt og nemt ved at følge trinene i denne og vores andre guides.

Skift elselskab fra dag til dag - er det muligt?

Ja, teknisk set kan du anmode om at skifte elselskab fra dag til dag. Men i praksis tager processen ofte lidt længere tid. De fleste elselskaber har brug for 10-14 dage til at behandle skiftet, og selve overgangen sker typisk ved næste månedsskifte. Hvis du har brug for et hurtigt skift, er det bedst at kontakte det nye elselskab direkte og forklare din situation. I nogle tilfælde kan de muligvis fremskynde processen.