Er du også frustreret over de stigende gaspriser og leder efter den billigste gasleverandør i Danmark? Du er bestemt ikke alene. Tusindvis af danskere kæmper med høje gaspriser i dag, men mange finder det svært at gennemskue markedet.
Heldigvis har vi lavet denne komplette guide, der hjælper dig med at finde billig gas og spare penge på din gasregning, mens du får svar på næsten alle de spørgsmål du måtte have om dagens gaspriser, og hvordan man får billig gas.
De billigste gasleverandører i Danmark 2025
Skrevet af: Bedste Elselskaber
Sidst opdateret: 01.11.2024
Denne side indeholder reklamelinks
Indholdsfortegnelse
ToggleHvad koster 1 m3 gas alt inklusiv?
“Hvad koster gas egentlig?” – det er et spørgsmål, vi ofte hører fra forbrugere, der ønsker at spare penge på deres gasregning. Så hvad koster 1 m3 gas i 2025? Lige nu ligger gaspriser inkl afgifter typisk mellem ca. 4 og 7 kr. per kubikmeter hos de forskellige gasleverandører i danmark.
Dette er dog nogle ret forskellig gaspriser, så hvad koster en m3 gas helt præcist? Det afhænger faktisk af flere forskellige faktorer. De vigtigste faktorer et:
- Hvilken gasleverandør du vælger
- Om du har fast eller variabel pris
- Din geografiske placering
- Dit årlige forbrug
- Eventuelle rabatter eller særlige tilbud på gas
- Din bindingsperiode
- Tidspunktet på året
Priserne på gas kan derfor variere betydeligt fra husstand til hustand. Desuden viser udviklingen i gaspriser, at der kan være store forskelle mellem de forskellige leverandører. Det er derfor vigtigt at sammenligne priser og vilkår grundigt.
Hvad er gasprisen i dag hos gasleverandører?
Gasprisen i dag svinger konstant på grund af forskellige markedsfaktorer og international udvikling, og det kan være svært at vide, hvad de faktuelle gaspriser rent faktisk er den pågældende. Gaspriser lige nu påvirkes nemlig både af globale begivenheder og lokale forhold. Nedenfor finder du derfor de mest aktuelle gaspriser i Danmark og detaljeret information om hver leverandør, så du kan holde dig bedst muligt opdateret:
Gas priser Danmark lige nu
1. OK
Aktuelle gaspriser: ca. 5,33 kr./m³
OK er kendt for at tilbyde nogle af markedets mest konkurrencedygtige gaspriser og har gjort sig bemærket med billig gas. De opererer med en variabel prismodel, der justeres månedligt baseret på markedsudviklingen. Deres kundeservice får gode anmeldelser, og de har en brugervenlig app til forbrugsovervågning.
2. SK Energi

Aktuelle gaspriser: ca. 4.98 kr./m³
SK Energi har etableret sig som en pålidelig gasleverandør med fokus på stabile priser. De tilbyder en fast prismodel med 6 måneders binding, hvilket giver forbrugerne sikkerhed for deres udgifter. Deres kundeservice er tilgængelig alle hverdage.
3. EnergiFyn
Aktuelle gaspriser: ca. 5,09 kr./m³
Som en af de erfarne gasleverandører i danmark tilbyder EnergiFyn en variabel prismodel med fokus på fleksibilitet. De følger gaspriser udvikling tæt og justerer deres priser månedligt. De har et stærkt fokus på digital service og selvbetjening.
4. SEF Energi
Aktuelle gaspriser: ca. 5,94 kr./m³
SEF Energi skiller sig ud ved at tilbyde længere bindingsperioder med fast pris, hvilket kan være attraktivt for dem, der ønsker budgetsikkerhed. De har en klar miljøprofil og tilbyder grøn naturgas som tilvalg.
5. Nettopower
Aktuelle gaspriser: ca. 4,25 kr./m³
Nettopower har positioneret sig som en af de nye digitale gasleverandører med fokus på billig gas. De opererer med en simpel, variabel prismodel og minimal administration. Deres online platform gør det nemt at følge dit forbrug.
6. Grøn El-Forsyning

Aktuelle gaspriser: ca. 4,53 kr./m³
Med et stærkt fokus på bæredygtighed tilbyder Grøn El-Forsyning fast pris med miljøvenlig profil. De har investeret betydeligt i kundeservice og digital infrastruktur for at sikre en god kundeoplevelse.
7. Strømlinet

Aktuelle gaspriser: ca. 5,20 kr./m³
Strømlinet har gjort sig bemærket med deres enkle tilgang til gaslevering. De tilbyder variable priser og har fokus på digital selvbetjening for at holde omkostningerne nede. Deres app får gode anmeldelser.
8. Norlys
Aktuelle gaspriser: ca. 5,25 kr./m³
Som en af de største gasleverandører i danmark tilbyder Norlys både stabilitet og omfattende kundeservice. De har en fast prismodel med 12 måneders binding og tilbyder ofte forskellige fordelsprogrammer til deres kunder.
9. Velkommen
Aktuelle gaspriser: ca. 7,13 kr./m³
Velkommen har etableret sig med en kundevenlig profil og variable priser. De er kendt for deres gode introduktionstilbud til nye kunder og har en enkel tilgang til gaslevering uden unødige kompleksiteter.
10. Energi+
Aktuelle gaspriser: ca. 4,37 kr./m³
Med fokus på simplicitet tilbyder Energi+ faste priser og god kundeservice. De har en stærk miljøprofil og tilbyder ofte forskellige tillægsprodukter, der kan optimere dit gasforbrug.
11. Andel Energi

Aktuelle gaspriser: ca. 7,78 kr./m³
Andel Energi er en velestableret leverandør med variable priser. De har stort fokus på digitale løsninger og tilbyder ofte forskellige medlemsfordele. Deres kundeservice får generelt gode bedømmelser.
Hvilken type gas skal du vælge?
Når du leder efter billig gas og den billigste gasleverandør, står du overfor et vigtigt valg: Fast eller variabel pris? Det kan virke forvirrende at skulle vælge, men bare rolig – vi hjælper dig med at forstå forskellen, så du kan træffe det rigtige valg for din situation og finde billig gas til din bolig.
Med fast pris ved du præcis, hvad du skal betale for gas gennem hele bindingsperioden. Det giver dig tryghed og gør det nemmere at budgettere dine udgifter. Tænk på det som en forsikring mod stigende gaspriser. Ja, du betaler måske lidt mere i udgangspunktet, men til gengæld slipper du for ubehagelige overraskelser, hvis priserne på gas pludselig stiger, og du får dermed en mere kontinuerlig gaspris, så du ikke skal bekymre dig om store udsving i priserne.
Hvis du kan få billig gas til en fast pris, kan det altså være en fordel, mens det også kan være en ulempe, idet du kan blive fanget i en længervarende kontrakt og ikke kan udnytte, hvis gaspriserne eventuelt skulle falde.
Variabel pris følger derimod markedets aktuelle gaspriser og giver dig derfor mulighed for at udnytte, når priserne på gas falder. Du er altså ikke bundet af en lang kontrakt med en variabel pris, og du kan derfor ofte finde billigere gaspriser i Danmark med denne type aftale. Det kræver dog, at du holder øje med udviklingen i gaspriser lige nu og her og er klar til at acceptere, at din regning kan svinge fra måned til måned.
Så hvilken type gas skal du vælge, hvis du bare gerne vil have billig gas? Det kedelige, men rigtige, svar er, at det afhænger en smule af din situation og personlighed. I perioder med faldende gaspriser kan en variabel aftale nemlig være særligt fordelagtig. Og omvendt giver en fast aftale bedre mening, hvis eksperterne forventer stigende priser på gas i den kommende tid. Derfor handler det om at vurdere markedssituationen og din egen økonomiske situation, når du vælger mellem de to muligheder men et mål om at få bilig gas.
Hvordan dannes prisen på gas?
Du har sikkert undret dig over, hvorfor gaspriser svinger så meget og måske endda stillet dig selv spørgsmål som “hvad er gasprisen i dag egentlig baseret på?” Det er faktisk ret interessant, hvordan priserne på gas bliver til, og det påvirker i høj grad din mulighed for at finde billig gas. Herunder får du derfor svaret på, hvordan de aktuelle gaspriser egentlig bliver til.
Først og fremmest er der de internationale markeder. Gas priser i Danmark følger i høj grad de internationale tendenser, fordi vi ikke selv producerer nok og derfor importerer meget af vores naturgas. Politiske situationer, konflikter og endda vejret i andre lande kan derfor sagtens påvirke, hvad vi betaler for gas herhjemme. Det er også derfor, du nogle gange ser store udsving i gaspriser udvikling over kort tid.
Dernæst kommer hele distributionen. Tænk på det store netværk af rør og installationer, der skal til for at få gassen helt frem til dit komfur eller fyr. Alt dette skal vedligeholdes, og gasleverandører i Danmark skal naturligvis have dækket disse omkostninger. Det er også derfor, du betaler både for selve gassen og for at få den transporteret.
Afgifter spiller derudover også en væsentlig rolle i den endelige pris på gas. Der er energiafgifter, CO2-afgifter, moms og forskellige andre afgifter, som alle bliver lagt oven i grundprisen. Når du ser gaspriser inkl afgifter, kan det derfor ofte være noget højere end den rene gaspris.
Endelig har vi gasleverandørernes egne omkostninger til administration, kundeservice og marketing. Den billigste gasleverandør har typisk fundet måder at minimere disse omkostninger på, hvilket ofte er gennem digitale løsninger og selvbetjening.
Som du kan se, er der altså mange forskellige faktorer involveret, når gasprisen bliver bestemt af markedet og den enkelte leverandør, hvilket nok er den største årsag til, at mange føler, det kan være svært at finde billig gas i Danmark nu om dage.
Find den billigste pris på gas
“Hvordan finder jeg billig gas?” Det er et spørgsmål, vi ofte hører fra forbrugere, der er trætte af høje gaspriser. Og det er faktisk ikke så svært, som mange ellers går og tror. Det handler bare om at være systematisk i din søgen efter den billigste gasleverandør. Derfor giver vi dig her vores bedste tips og tricks til at finde den billigste pris på gas i Danmark i 2025.
Start med at undersøge gaspriser lige nu hos forskellige gasleverandører i Danmark. Det kan du heldigvis gøre nemt og hurtigt her på siden, og det er ofte væsentligt mere retvisende end at tjekke priserne direkte hos leverandørerne. Vi har nemlig gjort det komplekse arbejde for dig og samlet alle relevante priser og gebyrer ét sted.
Her er vores 5 enkle trin skridt til, hvad du skal gøre for at finde den bedste gasaftale i 2025:
Forbered dig
- Find dine seneste 12 måneders gasregninger frem
- Noter dit månedlige og årlige forbrug
- Skriv din nuværende pris på gas ned
- Tjek din bindingsperiode hos nuværende leverandør
Læs det med småt
- Undersøg bindingsperioder
- Find eventuelle gebyrer
- Tjek opsigelsesvilkår
- Se efter skjulte omkostninger
Sammenlign aktuelle priser
- Brug vores prissammenligningsværktøj
- Noter både kWh-pris og faste afgifter
- Se på mindst 3-4 forskellige gasleverandører
Beregn den samlede pris
- Medregn dit faktiske forbrug
- Inkluder alle faste afgifter
- Tag højde for sæsonudsving
- Vurder den årlige totalomkostning
Tag den endelige beslutning
- Vælg den bedste kombination af pris og vilkår
- Kontakt den valgte leverandør
- Få bekræftet alle vilkår skriftligt
- Arranger skiftedato

Det er også vigtigt at nævne, at hvis du tjekker priserne direkte hos gasleverandørerne, skal du passe lidt på – det er nemlig ikke nok bare at kigge på den pris, der står med store bogstaver. Du skal også læse det med småt. Nogle gasleverandører lokker nemlig med lave priser på gas, men har så høje faste afgifter eller gebyrer, der gør den samlede regning meget dyrere. Netop derfor prøver vi altid at give så retvisende et billede af den samlede pris for gas (alt inklusiv) hos de enkelte leverandører, så du nemt og hurtigt kan sammenligne de forskellige danske leverandørers priser og finde den rette løsning til din situation.
Det er også vigtigt at kende dit eget forbrug, når du leder efter billig gas. En aftale, der er god for et stort hus med gasfyr, er måske ikke den bedste for en lille lejlighed, der kun bruger gas til madlavning. Se på dine gamle regninger og find ud af, hvor meget gas du egentlig bruger. Det gør det meget nemmere at sammenligne forskellige tilbud på gas og finde den bedste aftale for dig.
Hvordan leveres gassen?
Du tænker måske ikke så meget over det, når du tænder for komfuret, men der ligger faktisk et imponerende system bag leveringen af gas til dit hjem. Og det system har stor betydning for priserne på gas og for, hvordan du får din daglige forsyning af billig gas.
Det starter med import af gas fra forskellige lande. Danmark har et veludviklet netværk af rørledninger, der forbinder os med andre lande og sikrer en stabil forsyning. Gasleverandører køber gassen på det internationale marked, hvor gasprisen i dag kan svinge betydeligt fra time til time.
Fra de store transitledninger fordeles gassen ud i mindre rør, der til sidst ender hjemme hos dig. Det er lidt som et kæmpe træ, hvor stammen er de store hovedledninger, og grenene er alle de mindre rør, der forsyner forskellige områder. Hele dette netværk skal vedligeholdes af gasleverandører i Danmark, hvilket naturligvis påvirker gas priser i Danmark.
Din gasmåler holder styr på præcis hvor meget gas, du bruger. Moderne målere sender automatisk data til din leverandør, så du ikke behøver at aflæse den selv. Det gør det også nemmere for leverandøren at opdage eventuelle problemer eller unormalt forbrug, der kunne tyde på en lækage.
Er det farligt at have gas?
Mange er naturligt bekymrede for sikkerheden ved at have gas i hjemmet. Det er en forståelig bekymring, men faktisk er moderne gasinstallationer udstyret med omfattende sikkerhedssystemer. Sikkerhed har højeste prioritet hos alle gasleverandører i Danmark, uanset om du vælger den billigste gasleverandør eller et dyrere alternativ.
Gas er tilsat et særligt lugtestof, så selv meget små lækager kan opdages med det samme. Dette er bare én af mange sikkerhedsforanstaltninger, der er indbygget i moderne gasinstallationer. Dertil kommer automatiske sikkerhedsventiler og andre tekniske løsninger, der gør gasforsyning til en af de sikreste energiformer i hjemmet.
Regelmæssig vedligeholdelse er desuden afgørende for sikkerheden. Autoriserede installatører skal jævnligt efterse dine gasinstallationer, og disse eftersyn er lovpligtige. Det er en vigtig del af at have gas, uanset om du har fundet billig gas eller betaler mere for din forsyning.
FAQ - Det du altid har villet vide om gaspriser
Herunder giver vi dig svarene på de spørgsmål, vi oftest bliver stillet angående gaspriser i Danmark 2025.
Hvordan finder jeg den bedste og billigste gasleverandør?
At finde den rigtige gasleverandør handler om mere end bare at kigge på gaspriser lige nu. Du skal sammenligne de samlede omkostninger hos forskellige gasleverandører i Danmark, inklusive alle gebyrer og afgifter. Det kan du heldigvis gøre nemt og hirtigt her på siden. Se også på kundeservice, onlineværktøjer og leverandørens generelle omdømme.
Når du sammenligner priser på gas, er det vigtigt at medregne både forbrugspris og faste afgifter. Den leverandør, der har den laveste pris per kubikmeter, er ikke nødvendigvis den billigste gas leverandør, når alle omkostninger regnes med.
Gas priser Danmark - Hvad påvirker gaspriser i Danmark?
Priserne på gas påvirkes af en kompleks kombination af faktorer. På det internationale marked spiller geopolitiske begivenheder en stor rolle for gas priser danmark. Samtidig har lokale forhold som distributionsomkostninger og afgifter også betydelig indflydelse på den endelige pris.
Sæsonudsving er en anden vigtig faktor. Gaspriser i dag kan være påvirket af alt fra vejrforhold til lagringskapacitet. Om vinteren ser vi ofte højere gaspriser på grund af øget efterspørgsel til opvarmning, mens priserne typisk er lavere om sommeren.
Kan jeg skifte gasleverandør når som helst?
Principielt kan du altid skifte leverandør, men der er praktiske hensyn at tage. Hvis du har en aftale med bindingsperiode, skal du måske vente, til denne udløber, eller du risikerer at skulle betale et gebyr. Det er derfor vigtigt at tjekke din nuværende aftale, før du beslutter at skifte til en ny gasleverandør.
Selve skifteprocessen er som regel enkel og håndteres hovedsageligt af den nye leverandør. Du skal blot give dem fuldmagt til at håndtere skiftet, så ordner de det praktiske med din nuværende leverandør.
Hvordan aflæser jeg min gasmåler korrekt?
Det er vigtigt at aflæse din gasmåler korrekt for at sikre, at du betaler den rigtige pris på gas. Moderne gasmålere er digitale og nemme at aflæse – du skal blot notere alle tal fra venstre mod højre. Tag gerne et billede af målerstanden som dokumentation.
Mange nyere målere sender automatisk data til gasleverandører, hvilket gør den manuelle aflæsning overflødig. Men det er stadig en god idé at holde øje med dit forbrug, så du kan reagere, hvis der skulle være uregelmæssigheder.
Hvad gør jeg, hvis min gasregning er for høj?
Hvis din gasregning virker urimelig høj, er det første skridt, du skal tage at kontrollere dit faktiske forbrug mod tidligere perioder. Gaspriser inkl afgifter kan variere betydeligt, og nogle gange er den høje regning et resultat af øget forbrug snarere end stigende gaspriser lige nu.
Kontakt din leverandør, hvis du er i tvivl om noget på din regning. De fleste gasleverandører i Danmark har erfarne kundeservicemedarbejdere, der kan hjælpe med at gennemgå din regning og forklare eventuelle prisstigninger. De kan også ofte tilbyde råd om energibesparelser eller måske endda et bedre tilbud på billig gas.